merelwegdam.reismee.nl

Bonfire weekend

Daar was ik weer!

Het weekend is helaas alweer voorbij, dus het is weer tijd om verslag uit te brengen! De Vrijdagmiddag/avond ging zoals verwacht heel erg snel voorbij. Ik had best wel een lange lijst met dingen die gedaan moesten worden, maar dat vind ik vooral op de Vrijdag we lekker, aangezien de tijd dan lekker snel voorbij gaat. Wat wel een beetje vervelend was, is dat we erachter kwamen dat ik de afgelopen weken alle sms'jes van Katherine niet ontvangen heb. Heel idioot, want zij heeft dus heel vaak gedacht dat ik gewoon niet antwoordde, terwijl ik überhaupt geen sms'jes heb gezien. We zijn er nog steeds niet achter waarom onze connectie niet lukt, maar we hopen dat Matthew het op gaat lossen. Verder werd er op die avond weer geïmproviseerd met het avondeten, waardoor ik weer lekker bonen in tomatensaus at. Niet echt een probleem, aangezien ik die dingen super lekker vindt :)

Zaterdag was het dan eindelijk zover: Bonfirenight. Eerst ben ik in de ochtend met de bus naar Stroud gegaan. Laurens Jan zou ook uitstappen in Stroud, om vervolgens lekker even koffie te drinken en over de markt te lopen etc. Ik vond dit echt super leuk, want zo kon ik hem alle dingen in Stroud laten zien, waar ik nu zo vaak kom. Ik was een half uur eerder in Stroud, dus ik ben zelf eerst even snel gaan zoeken naar een paar laarzen. Regenlaarzen welteverstaan. Die moet ik hier namelijk hebben omdat ik zo vaak de velden met schapenstront in moet. Ik vond het wel een beetje vervelend dat ik die dingen zelf moest betalen, want daardoor heb ik deze week eigenlijk een soort van tekort aan geld, maar het hoort er nou eenmaal bij hier. Daarna gingen Laurens Jan en ik eerst even koffie drinken bij Costa waar ze nu al, ja nu al, het speciale kerstassortiment uit de kast halen. Het hele interieur, dus ook de koffiebekers, was omgetoverd in kerststijl. Best wel vroeg, maar op de één of andere manier had het ook wel weer wat. Daarna hebben we lekker over de markt gelopen en heb ik alle huisgemaakte dingen laten zien. Ook deed Laurens Jan nog even een impulsaankoop. Nadat hij een stukje vruchtencake mocht proeven, kon hij het niet laten om er een stuk van te kopen, want het was echt super lekker. Verder heb ik helaas ook een nieuwe portemonnee moeten kopen. Niet heel vervelend natuurlijk, maar wel jammer dat de portemonnee van Daphne uit Indonesië het maar zo kort overleeft heeft.
Vervolgens zijn we na anderhalf uur lekker met de bus terug naar Horsley gegaan. We hadden echt super mazzel, want het heeft dus de hele Zaterdag niet geregend, terwijl dat wel voorspelt was. Eenmaal thuis aangekomen hebben we eerst even geluncht en toen werd er gelijk aan Laurens Jan gevraagd of hij wilde helpen met het vuur opbouwen. Natuurlijk wilde hij dit wel, maar het bleek uiteindelijk echt suuuuper lang te duren. Ik vond het een beetje lullig, omdat hij hier toch op bezoek was en het dan niet echt leuk is als je 1,5 uur met takken loopt te sjouwen en echt zwaar werk loopt te doen. Daarna werd er lekker een stukje cake gegeten en hebben we nog even spelletjes gespeeld met Marcus en een vriendje van hem. Vervolgens was het al vrij snel tijd voor: Bonfire. Matthew had het vuur vrij snel aangestoken, dus om 5 uur stonden we allemaal buiten naar het vuur en vuurwerk te kijken. Het was echt super koud (vond ik tenminste) maar wel heel erg leuk. Het heeft wel wat zo'n vuur en het vuurwerk was ook wel leuk. Na een uurtje kwam iedereen weer naar binnen en hebben we sausages op broodjes gegeten. Ook was er een vriendin van Katherine met haar zoontje op bezoek en kwam er nog een kennis met zijn twee zoontjes langs. Best wel een drukke boel dus, maar dat maakte het ook echt wel heel gezellig. Al met al was het echt een soort van familie dag en ik had best het gevoel dat wij daar met z'n tweetjes wel tussen pasten. Tegen half 8 zijn we vervolgens wel naar boven gegaan en was de dag wel weer voorbij, maar dit was echt niet erg, want de dag was echt erg gezellig.
Zondag ochtend wilde ik vervolgens uitslapen, maar om half 9 werd ik wakker geschreeuwd door de jongens die over de gang aan het rennen waren, dus toen ben ik mijn bed maar uitgekomen. We hebben lekker met z'n tweeën ontbeten rond 10 uur en daarna zijn we een filmpje gaan kijken. Het leek me niet echt nodig om de hele tijd beneden rond te hangen en het was echt wel fijn om gewoon saampjes een filmpje te kijken. Helaas was het daarna al vrij snel tijd om te gaan voor Laurens Jan. Hij moest om 3 uur gaan lopen om in ieder geval de laatste bus nog te halen. Wat wel heel erg leuk was, is dat Katherine achteraf nog tegen mij zei: It's a pleasure to have him around. Ze vinden het dus blijkbaar wel leuk als hij hier is, wat gewoon een fijn gevoel geeft. De rest van de zondagmiddag bestond voor mij uit een beetje mijn eigen kamer/badkamer opruimen en schoonmaken en verder nog wat lezen. Met het avondeten was het wel weer grappig, want Katherine had gewoon allerlei losse dingen klaargemaakt en we moesten maar zien wat we ervan wilde eten. Denk dat ze het een beetje gehad had die avond, maar ik heb lekker wat pasta met pesto en wat groente gegeten.

Vanochtend kwam ik echt onwijs langzaam op gang. Ik deed alles wel, maar het leek wel alsof er een soort van slowmotion in zat de hele tijd. Gelukkig was dat na een uurtje ook wel weer over en was ik gewoon om 10 uur klaar. Nu even snel mijn blog schrijven en foto's op de site zetten en dan ga ik straks naar de fitness. Ben al een poosje niet geweest vanwege mijn knieën, dus ben erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Verder ga ik ook treintickets kopen, want aankomende Zaterdag ga ik naar Londen! Erg leuk vooruitzicht, waarmee ik de aankomende week vast wel weer door ga komen :)

giny wijnen

hoi Merel,
Je bent nu al ruim 2 maanden in Engeland ,het wordt hoog tijd dat wij ook iets van ons laten horen.Vandaag is Jan samen met de tuinman Han graszoden aan het leggen.De vorige week hebben ze samen de voorbereidingen gedaan .Ik had er geen idee van dat dat zoveel tijd kostte.
,en ik hoop dan ook dat ze het vandaag af kunnen ronden.We zijn van 13 okt. tot 24 okt. op vacantie geweest naar Potugal.We zaten in een appartement van Hpimag in Albufeira dat ligt aan de Atlatische oeaan in de Algarve.We hadden een auto gehuurd dus hebben we veel van de omgeving gezien .Het is ons goed bevallen ,ik denk dat we er nog wel eens weer zullen komen.Nog een paar weken en dan ben ik al weer jarig .Dit jaar vier ik mijn verjaardag met die van oma samen op 11december,dat is dan twee vliegen in een klap.
Met ons gaat het prima en ook met de rest van ons gezin .Noortje is vorige week 3 jaar geworden en dat was een drukke dag voor iedereen. Ik kan mij wel voorstellen hoe het er aan toe is gegaan op de verjaardag van Marcus.Het is leuk maar je bent blij als alles achter de rug is.Vorige week hebben Jord en Finn bij ons gelogeerd heel gezellig.Wij zijn een dagje naar het Dolfinarium geweest,een succes verder hebben we gezwommen met Suus Noorte Thijn Jord Finn Jan en ik dat vond iedereen leuk.
De hoefsmid komt zo om Lily te kappen ,ik ga dus maar stoppen Doe Lauren Jan ook de hartelijke groeten en jij natuurlijk ook gegroet en veel liefs van Giny en Jan

marja

Fijn zo'n weekend dat laat je weer op voor de volgende week.

sarieke

Top! Veel plezier in Londen!

Merel

He Giny!
Wat leuk om wat van jullie te horen :) Klinkt alsof jullie een fijne vakantie hebben gehad! fijn dat het met iedereen verder goed gaat en vind het best wel jammer dat ik niet op je verjaardag kan komen.
Liefs Merel

Ellis

Met repetities met (deel van het koor) voor toneeljubileum (vanavond generale en zaterdag+zondag optredens) ben ik drukker dan ik ingeschat had. En dus net pas de mail van de heel week gelezen. En jouw bericht+foto's. Je bent veel te knap om een afschrikwekkende halloweenheks te zijn :)
Goed weekend en groetjes