Week 11
Hoi allemaal,
Hier weer een update over mijn afgelopen werkweek, week 11 alweer! Voor degene die zich af vragen hoe het nou eigenlijk met Rafe gaat, ook daarover een korte samenvatting. Het gaat in principe wel prima, maar ik heb absoluut geen goed contact met hem. Hij accepteert het nu wel dat ik door het huis loop en er in principe altijd ben, maar zelfs de kleinste dingen als even zijn schoenen aandoen, laat hij mij niet doen. Ook zijn er de laatste tijd heel weinig momenten geweest waarop ik alleen met hem was (eigenlijk ongeveer nooit), dus ik heb ook niet echt verder de kans gekregen om wat met hem te doen. Ik heb het nu wel geaccepteerd dat ik waarschijnlijk nooit een goede band met hem op ga bouwen, wat ik natuurlijk wel heel jammer vind, maar dat is nou eenmaal niet anders. Verder blijf ik wel proberen om me zoveel mogelijk met hem te bemoeien. Misschien dat hij dan nog bijtrekt en het ooit wel goed gaat vinden dat ik alleen met hem in dezelfde ruimte ben, of een broodje voor hem maak ;) Al met al trek ik het me dus niet zo heel veel meer aan, wat het een stuk makkelijker maakt :)
En dan nu mijn week! De maandagmiddag was aan de ene kant wel prima, maar toch ook een beetje teleurstellend. Ik ging naar de fitness, maar toen ik daar aankwam bleek dat het hele ‘Leisure Centre' was overgenomen door een andere eigenaar. Dit betekende helaas dat ik niet meer voor dezelfde prijs kon fitnessen en dat het zelfs 2 keer zo duur werd. Heel erg stom natuurlijk. Wel kon ik een abonnement nemen met korting, maar ik weet eigenlijk niet zeker of ik daarvoor wel genoeg ga fitnessen. Vervolgens heb ik maar wel de dubbele prijs betaald (ik was er nou toch) en toen bleek dat ze aan het verbouwen waren en er een noodruimte was in de kelder. Hier stonden veel te weinig apparaten, waardoor er heel veel mensen moesten wachten, ik dus ook, en ik dus eigenlijk mijn tijd aan het verdoen was. Uiteindelijk kon ik wel de dingen doen die ik wilde doen, maar het viel dus even heel erg tegen die dag. Daarna ben ik nog weer even naar de bieb gegaan voor nieuwe boeken en heb ik daar gelijk maar even ruim een half uur zitten lezen, aangezien ik toch op mijn bus moest wachten. De rest van de dag bestond uit de koelkast schoonmaken, bestek la schoonmaken en het eten voorbereiden. Omdat het nu zo vroeg donker wordt loop ik om 5 uur al een rondje door het huis om alle gordijnen te sluiten. Best wel bizar, maar ook wel handig, want na het huiswerk met Marcus ben ik hierdoor gewoon meestal gelijk klaar. Na het eten (curry) ben ik om half 7 met Marcus zijn huiswerk gaan doen en om half 8 was de dag alweer voorbij. Helaas viel de curry niet zo heel erg goed, dus had de hele avond een soort van opgeblazen buik gevoel en ik was blij dat ik om half 8 klaar was.
De volgende ochtend was ook weer een schoonmaakochtend. Er moest een hoop gewassen geworden, maar gelukkig gebruiken we de droger nu wel voor de bedlakens etc. Moet ook wel, want het is gewoon echt te koud te worden om het nog buiten te proberen. Verder deed ik zo mijn dagelijkse dingen en heb ik het laatste uurtje de schoonmakers geholpen. Meestal gaat Katherine altijd op dinsdag naar de fitness, waardoor ik alleen ben met Rafe, maar dat ging helaas die Dinsdag ook niet door. Helaas pindakaas moest ik me dus neerleggen bij een ochtendje schoonmaken, maar vond het wel prima. De rest van de middag bestond uit huiswerk maken en lamlendig voor de tv zitten. Ik was eigenlijk best wel lang bezig nog met het huiswerk en vond het uiteindelijk niet zo erg om gewoon even een dagje helemaal niks te doen. De rest van de week zou toch wel weer drukker worden, dus ik kon mooi even genieten van wat rust. Tegen het eind van de middag begon ik weer met werken en ik hoefde eigenlijk niet zoveel te doen. Hierdoor bleef ik wel een beetje in de duffe sferen hangen, maar volgens mij viel het niet zo op. Het eten ging weer lekker vlot (we hoefden alleen maar te eten met Marcus en Rafe) en daarna ging het huiswerk maken met Marcus ook wel goed. Hij raakt wel steeds meer gestrest voor zijn examens, maar tot nu toe doet hij het allemaal nog redelijk. En toen was de lamlendige dag alweer afgelopen. Moet ook een keertje kunnen ;)
Gelukkig was het woensdag weer cursus dag, dus besteedde ik mijn tijd een stuk beter. Eerst moest ik nog even heeeeel hard werken tot 9 uur, want er moest een hoop worden gedaan, maar vervolgens kon ik lekker in de bus naar Stroud. De cursus was echt heel erg leuk en had echt het gevoel dat ik ook even heel veel leerde. Een hoop grammatica, maar dat is echt wel goed om een keer te herhalen. Na de cursus zou ik met Felicia gaan lunchen en dat hebben we ook gedaan. Ook het nieuwe Finse meisje (Sanna) ging mee, want Felicia vroeg haar gelijk of ze ook niet mee wilde. Dit had ik al wel verwacht en het was ook wel prima. Ik heb nog niet een enorme klik met haar, maar dat komt denk ik ook omdat ze nog vrij verlegen is. Uiteindelijk was het wel gezellig en ze heeft besloten dat ze graag mee wilde met ons naar Londen aankomende zaterdag. In eerste instantie was ik hier niet zo blij mee, omdat ik een beetje het gevoel had dat Felicia dan heel erg met haar op zou gaan trekken en ik er een beetje bij zou hangen, maar toen ik er beter over na ging denken kon ik me dat eigenlijk niet echt voorstellen. Ik heb gewoon tegen mezelf gezegd dat ik me daar die dag nog niet druk om mocht maken en dat ik het Zaterdag wel zou zien. De rest van de dag bestond uit kleren opruimen, bedden opmaken en het eten voorbereiden. Het was weer tijd voor aardappelpuree met een stukje witvis en heeel veel groente. Één van mijn favorieten hier, dus ik was weer blij. Ook kwam Marcus die dag eerder thuis van school, dus konden we zijn huiswerk al voor het eten maken. Heel erg relaxt, want daardoor hoefde ik na het eten alleen de keuken maar op te ruimen en even een rondje door het huis te lopen om alle gordijnen en luiken te sluiten (dat zijn er nogal wat). Het was dus zoals ik al had verwacht een hele fijne dag en die avond besloot ik om maar eens lekker een film te gaan kijken. Heerlijk!
Ook Donderdag was een leuke dag. Wel heb ik in de ochtend 1.5 uur lang met een tandenborstel en bleekwater de kozijnen schoon staan schrobben, wat echt een rotklus was, maar daar heb ik me goed doorheen geslagen. Omdat ik in de middag mee wilde rijden naar Cirencester, moest ik in de ochtend wat langer werken, waardoor Katherine dat een goed moment vond om zo'n stomme klus te doen. Gelukkig was het die middag in Cirencester weer erg gezellig. Ik had met Marilyn afgesproken en we hebben het echt weer aan paar uur heel erg naar onze zin gehad. Lekker koffie met muffins gehad en daarna nog even langs alle leuke en schattige winkeltjes geweest. Wat wel heel dom was, was dat ik allemaal toiletspullen had gekocht en die vervolgens in het café had laten liggen. Gelukkig kwam ik daar op tijd achter en kon ik Marilyn nog sms'en of ze er even langs wilde gaan. Wonder boven wonder lagen mijn spullen er nog, dus ik was weer helemaal blij. Eenmaal weer thuis moest ik snel beginnen met koken en ging de tijd daardoor ook heel vlug. De dagen gaan echt een stuk sneller voorbij als je in de middag leuke dingen doet, wat natuurlijk eigenlijk wel logisch is. Het huiswerk met Marcus ging wonderbaarlijk soepel en om 7 uur zat mijn werkdag er weer op.
Wat wel een beetje vervelend was, is dat we er donderdag achter zijn gekomen dat Rafe helaas net als Marcus een vorm van astma heeft. Heel erg sneu, want hij moet nu aan de medicijnen via zo'n puffer etc. Aan de andere kant is het wel fijn dat ze hier achter zijn gekomen, want hij had al een paar dagen super slecht geslapen vanwege het vele hoesten etc. Ook voor Katherine is het fijn dat er nu medicijnen binnen handbereik zijn, want ook zij had natuurlijk al een paar nachten geen oog dichtgedaan, aangezien een kind van 3 altijd zijn mama nodig heeft als hij ziek is/niet kan slapen.
Nu is het al weer Vrijdag en vanochtend was eigenlijk best wel saai. Iedereen is het huis uit, voor waarschijnlijk de rest van de dag, en ik moest gewoon mijn normale ochtend klussen doen tot 10 uur. Het is echt best wel slecht weer hier, dus hardlopen zat er niet echt in en ik wil even geen geld uitgeven vandaag, dus besloot ik maar thuis te blijven. Eerst moest ik beneden wachten op de schoonmaakster, die veeeel te laat kwam en nu zit ik boven te bedenken welke dingen ik het beste kan doen om de komende paar uur door te komen. Heb nog even niks te doen tot half 4 en vanaf dat moment ben ik de hele avond gelukkig wel druk. Katherine en Matthew gaan volgens mij rond 6 uur al weg naar een wijnproeverij en dan ben ik de oppas. Ben benieuwd hoe dit gaat lopen met Rafe etc.! Gelukkig heb ik een leuk vooruitzicht voor morgen, dus daar ga ik de komende uurtjes maar veel aan denken! Ook heb ik ‘prison break' gedownload, dus dat kan ik lekker een paar uur gaan kijken ;) Na het weekend horen jullie hoe het was in Londen!
Heb de pc aan laten staan vandaag; moet ook wel want draaiboek toneelstuk heb ik nodig. En dat verandert op het laatst nog wel.
Dus nu sneller met mijn reactie. "Prison Break"lees ik vandaag al voor de 2e keer. Ik loop achter; heb geen idee waar deze film over gaat.
Kanp zoals je jezelf bezig houdt als je weiig te doen hebt. Groetjes