Weekend 12
Hoooi!
Het weekend is weer voorbij, dus het is tijd voor een (dit keer wat korter) verslagje ;)
In principe moest ik natuurlijk eerst de Vrijdagavond nog weer even werken, maar dit hield niet zo heel veel in eigenlijk. De jongens kwamen eerder thuis van school, maar wilden allebei perse wachten met hun huiswerk tot na het eten. Ik heb dus eigenlijk alleen maar wat aardappels geschild en groente gesneden en vervolgens het eten gekookt. Daarna nog even wat Frans geoefend met Marcus, maar hij kende het ineens best wel heel erg goed. Erg fijn om te merken natuurlijk! Om 7 uur was ik klaar en ging ik maar eens even de volgende dag met Katherine bespreken. Ik zou namelijk Zaterdag in de ochtend extra werken, omdat Matthew er niet was. Uiteindelijk kwamen we tot de deal dat ze tussen 10 en 1 met Marcus zoveel mogelijk aan school wilde doen. Dit zou dan betekenen dat ik die tijd op Rafe moest passen. Vervolgens zou ze me dan om 1 uur naar de bioscoop in Stroud brengen zodat ik naar de film kon met Felicia en Marilyn en daarna met de bus naar Cheltenham kon. Naar mijn idee was dit wel een goed plan, want ik kon dus zelfs nog lekker een beetje uitslapen! En ik kon op tijd naar Stroud voor de film. Voor de rest ben ik die Vrijdag heel erg vroeg in mijn bed gaan liggen, want mijn lichaam moest echt even opladen.
Die Zaterdag kon ik dus een beetje uitslapen en het voelde dan ook heel erg lekker om pas om kwart over 8 mijn bed uit te hoeven komen. Lekker rustig opgestaan, maar toen ik beneden kwam om te ontbijten merkte ik gelijk al dat Rafe in een lastige bui was, dus dat beloofde niet veel goeds. Uiteindelijk besloot Katherine dat het het beste zou zijn als ze met Marcus gewoon echt helemaal het huis uit zou gaan voor zijn huiswerk, omdat Rafe haar anders niet met rust zou laten etc. Dit betekende dus dat ik een paar uurtjes op Rafe zou passen. Zoals verwacht resulteerde dit helaas in een totaal geflipte Rafe die al schreeuwend, krijsend en huilend tegen de deur op probeerde te klimmen en bleef roepen dat zijn mama hem ook mee moest nemen. Dit duurde ongeveer een half uur en toen begon hij wel weer te kalmeren. Uiteindelijk wilde hij alleen maar tv kijken, maar ik moest wel in de buurt blijven. De ochtend duurde dus heeeeel erg lang en ik was blij toen Katherine weer thuis kwam. Vervolgens gingen we met zijn allen in de auto om mij naar Stroud te brengen. Daar heb ik lekker de middag doorgebracht met Felicia en Marilyn. Weer lekker bijgekletst en om half 3 gingen we naar de film ‘Arthur Christmas'! Dit is inderdaad een kinderfilm, maar hij was echt helemaal geweldig. Ik keek er al echt heel erg naar uit en heb me ook echt super goed vermaakt. Op de één of andere manier kwamen we allemaal helemaal in de kerstmis stemming en werden we er helemaal vrolijk van. Daarna hebben we nog even een uurtje koffie gedronken, omdat we allemaal op de bus moesten wachten en kon ik om half 6 eindelijk in de bus richting Cheltenham. Dit was echt de langste busreis ooit, omdat ik super zin had in het uit eten gaan met Laurens Jan! In Cheltenham stond Laurens Jan op me te wachten en gingen we lekker naar het restaurant waar hij werkt: Prezzo. We waren een beetje vroeg, maar konden we gelijk aan tafel. Het hele uit eten gaan was echt super fijn. Heel erg leuk om weer eens zoiets samen te doen en ik heb echt de hele avond super genoten. Het is een Italiaans restaurant, maar we besloten allebei om toch maar niet aan de pasta of pizza te gaan, omdat de porties best wel groot waren. Uiteindelijk hadden we als voorgerecht nachos om te delen en als hoofdgerecht allebei een fikse salade. En natuurlijk wilde ik ook perse een toetje hebben, dus dat werd een enorm stuk chocoladecake met vanille ijs, wat we gelukkig ook gedeeld hebben. Het was echt best wel leuk om te zien hoe het er allemaal aan toe gaat in het restaurant waar Laurens Jan dus werkt. Hij ging me alle doelstelling uitleggen etc. en omdat het druk was kon ik ook gelijk zien wat voor stres dat bij iedereen opleverde. Wel vond ik het heel opvallend dat ze echt alle gerechten erdoorheen probeerden te jagen. Er werd me echt binnen een paar minuten drie keer gevraagd of ik al had besloten over mijn hoofdgerecht, maar ik was gewoon niet zo snel. Ik was dan ook heel blij dat Laurens Jan even vroeg of ze wat extra tijd tussen de gerechten wilde laten, want anders waren we denk ik binnen een uur weer weg geweest. Ik vind het altijd wel fijn als je even 10 minuten of langer tussen de gerechten hebt zitten, maar het was wel duidelijk dat ze daar een andere doelstelling voor hadden ;)
Al met al was het echt een hele fijne avond en ik had me er dus niet voor niets zo op verheugd!
Voor de rest was het weekend vrij rustig. Dit keer kon ik wel een keertje goed slapen daar in Cheltenham, dus dat was ook wel fijn. Op Zondag hebben we verder lekker uitgeslapen en weer een filmpje gekeken. Wat nog wel de moeite waard is om te melden is de preek die ik Zondag avond van Katherine kreeg toen ik thuiskwam. Ze had namelijk Zaterdag ineens besloten om X factor te gaan kijken op mijn kamer (wat ik achteraf wel een beetje raar vond, want het is toch MIJN kamer). Ik was vergeten mijn elektrische kachel uit te zetten, dus naar haar idee was het een sauna. Ik kreeg dus een heel verhaal over dat ik mijn verwarmingen uit moest zetten als ik de nacht niet thuiskwam en daar had ze ook helemaal gelijk in. Wat ik alleen wel overdreven vond is dat ze überhaupt vond dat ik mijn verwarming niet te hoog mocht zetten als ik wel thuis was, omdat het nog niet nodig was, want het was nog helemaal niet zo koud. Hier was ik het dus niet echt mee eens, want het is wel degelijk koud op mijn kamer. Ik had mijn verwarmingen expres al zo hoog staan omdat het anders overdag echt niet aangenaam is om in mijn kamer te zitten. Uiteindelijk besloot ik maar gewoon om het niet te serieus te nemen, en aankomende weekend even heel goed op te letten! Voor de rest laat ik mijn verwarming gewoon op hetzelfde staan doordeweeks, want ik ben uiteindelijk degene die op die kamer moet slapen etc.
Vandaag is het weer Maandag en de nieuwe week is dus weer begonnen. Nieuwe week, nieuwe start, dus de Maandagochtend begin ik altijd me frisse moed. Ook vandaag gewoon weer de normale dingen gedaan in de ochtend en vervolgens in de bus richting Stroud. Daar zou ik lekker met Felicia gaan lunchen en samen ons huiswerk voor Woensdag maken. Ook moest ik nog even langs de bieb, want ik was bijna vergeten dat ik nog 2 boeken terug moest brengen. Het was weer heel erg gezellig en ook al mijn huiswerk is af, dus dat is helemaal goed. Nu ben ik net thuis en heb ik nog even een half uurtje om rustig op mijn kont te zitten voordat het werken weer begint. Ik ben heel benieuwd hoe het vanavond gaat lopen. De jongens hebben deze week namelijk hun examens, dus ik denk dat er vanavond wel even gebikkeld moet worden, maar dat zie ik dan wel weer!
Jullie horen weer van me :)
En voor het geval het weer eens minder gemakkelijk gaat heb je iets aan deze link:
www.youtube.com/embed/ZjqUH0pvZ0U
(de '0's zijn nullen)
Liefs, ook voor ook aan LJ
Aan die link heb ik zeker wat! Werd er helemaal vrolijk van :)