Week 15
Hoi allemaal!
De rest van de Maandag verliep eigenlijk zoals al mijn Maandagen hier nu verlopen. Om half 12 pakte ik lekker de bus naar Stroud om daar met Felicia te gaan lunchen. We moesten eerst even langs de supermarkt, aangezien ze wat wilde gaan koken om mee te nemen naar de cursus Woensdag. Dit bleek alleen niet zo gemakkelijk als we hadden gehoopt. Ze had wel een lijstje, maar alles in het Zweeds en van sommige dingen wist ze eventjes niet hoe het in het Engels heette. Dat maakte het zoeken natuurlijk wel wat lastig af en toe! Maar toen we uiteindelijk ook de pekelharing hadden gevonden (na een half uur) konden we dan eindelijk gaan lunchen. Dit was natuurlijk weer gewoon heel gezellig en daardoor vergaten we dat we eigenlijk ook ons huiswerk hadden willen maken. Helaas pindakaas, maar ik had ook zoiets van ‘nou dat doe ik morgen dan wel'. De middag was echt veel te snel om en om half 4 begon ik weer met werken. Katherine en Rafe waren niet thuis, waardoor het wel even lekker rustig was. Lekker weer kleren opgevouwen en opgeruimd en een pasta bolognaise in elkaar gedraaid voor Marcus. Henry kwam die avond namelijk pas om 9 uur thuis en Rafe had al gegeten. Aangezien ik nog steeds strontverkouden was en daardoor niet echt trek had in eten heb ik later maar even wat kleins voor mezelf klaargemaakt. Een hele simpele avond dus, wat ook gewoon wel eens lekker is!
Dinsdag ochtend begon ik met de mentale voorbereiding op de middag. Katherine wilde eigenlijk de hele dag naar Londen gaan en mij alleen laten met Rafe, maar ze besloot om dat toch maar een andere keer te doen. Het nieuwe plan was dat ze even weg zou gaan om nog wat kerstcadeautjes te kopen en daarna stilletjes het huis in zou komen om vervolgens alles in te gaan pakken, zonder dat Rafe dus zou merken dat ze thuis was. Eerst heb ik gewoon nog tot half 10 schoongemaakt en toen ging Katherine er dus snel vandoor. In eerste instantie was Rafe wel oké gelukkig. Ik kon leuk met hem met de treinen spelen en we hebben zelfs nog een puzzel kunnen maken etc. Hij heeft ook wel eventjes tv gekeken, maar dat was maar voor een half uurtje. Helaas begon hij na 2 uurtjes wel heel vervelend te worden. We waren aan het tekenen en toen begon hij me heel erg te testen (zat erin natuurlijk). Hij ging mijn tekening op de grond gooien en zelfs verscheuren en verkreukelen. Toen moest ik wel even streng zijn, want hij moet natuurlijk wel leren dat je dat niet met andermans spullen kunt doen. Dat was dus wel even wat minder, maar Katherine kwam daarna ook snel weer in beeld, dus de ochtend was over het algemeen heel geslaagd! De rest van de middag was ik gewoon vrij en heb ik voornamelijk op mijn kont gezeten en mezelf zielig gevonden vanwege de kou in het huis. Ik moet nog even ontdekken hoe ik mijn elektrische kachel het beste kan gebruiken, want het huis is echt oud en heel erg koud als de verwarming in de middagen niet aanstaat. Vervolgens ben ik gewoon weer om 4 uur begonnen, maar hoefde ik niet zoveel te doen. Er was al lasagne gemaakt, dus ik heb eigenlijk voornamelijk wat zitten lezen. Toen Katherine de jongens van school op ging halen moest ik nog wel even op Rafe passen en toen was hij echt strontvervelend. Hij deed echt ALLES om maar gewoon vervelend te zijn, dus toen was ik wel even gefrustreerd. Gelukkig lag het niet aan mij, want toen iedereen weer thuis was bleef hij zich gewoon zo vervelend gedragen. Wat me wel weer opviel is dat er helemaal geen consequenties zijn als hij zich zo gedraagt. Katherine doet er alleen maar alles aan om het niet uit de hand te laten lopen, waardoor hij uiteindelijk juist zijn zin krijgt met dat vervelende gedrag. Al met al had ik wel weer genoeg Rafe gehad voor die dag, dus ik was blij dat ik om half 7 klaar was en een kruikje mee naar boven kon nemen.
Ook was ik Dinsdag eindelijk zo dapper om Katherine even wat te vragen over kerstmis. Ik wist namelijk niet of ze nou verwachtte dat ik cadeautjes zou kopen voor het hele gezin of niet en dat is toch wel handig om te weten. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat ik wat kleins koop voor de jongens, omdat die ook wat kleins voor mij gaan kopen. Daarnaast hoefde ik me verder niet druk te maken om de volwassenen. Best wel fijn, maar dit betekent ook dat ik waarschijnlijk geen cadeautjes terug hoef te verwachten. We zullen het wel gaan zien, maar ik hoef me er in ieder geval niet meer druk om te maken :).
Vervolgens werd ik Woensdagochtend best wel makkelijk wakker. Ik zou naar de cursus gaan en er stond een leuke les gepland! Eerst nog even tot 9 uur zoveel mogelijk geprobeerd schoon te maken en vervolgens snel naar de bus. Het was de eerste dag dat ik mijn ski-jas maar eens aantrok en dat was toch wel zeer prettig. Ik had dat steeds uitgesteld, maar moest er toch aan gaan geloven. Het wordt nu ook in Engeland toch echt wel winter. Op de cursus was het vervolgens heel gezellig. We hadden een soort van vervroegd kerstfeestje en iedereen had iets te eten meegenomen wat typisch is voor zijn eigen land. Ik had beschuit met muisjes en dat werd over het algemeen zeer gewaardeerd. Één Duitse vrouw at er zelfs 3, dus dat was wel heel erg leuk. Iedereen had echt hard zijn best gedaan en uiteindelijk heb ik dus geluncht met een chocoladetaartje uit Slowakije, gevulde pasta uit Polen, vissalade uit Zweden en een soort van gehaktbal uit Duitsland. Voor de rest hebben we spelletjes gespeeld (zoals stoelendans) en naar de kerstliedjes in verschillende talen geluisterd. Gewoon gezellig dus! Daarna ben ik vervolgens nog even met Felicia koffie gaan drinken, maar we hadden dus geen behoefte meer aan een lunch.
Felicia moest die middag een uur eerder weg dan ik, dus de rest van de tijd heb ik door Stroud gelopen op zoek naar kleine kerstcadeautjes voor de jongens. Zoals verwacht had ik gelijk wat gevonden voor Rafe, namelijk een boek, maar voor de andere jongens lukte het nog even niet.
Vervolgens moest ik natuurlijk ook weer terug en heb ik in weer kleren opgeruimd en het eten voorbereid. Marcus kwam een uur eerder thuis dan Henry, dus ik heb eerst gezorgd dat Marcus en Rafe om 5 uur eten hadden. Vervolgens was dat klaar en kon ik gaan beginnen met het eten voor de rest van de mensen, waardoor het wel een goed gevulde middag was. Ook heb ik nog geprobeerd om Rafe in bad te krijgen, maar die was weer net zo vervelend als de dag daarvoor. Zodra hij iets wilde wat hij niet gelijk kreeg begon hij te huilen en ik vind het toch wel lastig om dan rustig te blijven. Ik merk dat ik het heel vervelend vind dat hij het gewend is dat hij dingen krijgt als hij erom gaat huilen.
Voor de rest verliep de avond rustig zodra we eenmaal aan het eten waren. Omdat er op dit moment bijna geen huiswerk hoeft te worden gemaakt, zijn mijn avonden snel voorbij, maar gelukkig wordt daar ook niet moeilijk over gedaan.
En Donderdag was het dan zover, ook in Engeland werd het heeeeel slecht weer. De dag begon al echt verrot omdat de douche niet warm werd. Normaal moet ik altijd 5 minuten wachten tot hij warm wordt, maar dan is het ook wel echt warm. Nu werd hij lauw en stond ik dus te verkleumen onder de douche. Strontvervelend, want daardoor heb je het dus gelijk de halve ochtend koud. Helaas wist niemand waardoor dit kon komen, dus ik moest maar gewoon hopen dat het eenmalig was. In de ochtend kreeg Katherine ineens een schoonmaakaanval, maar dit betekende vooral dat ze zelf heel hard ging schoonmaken. Ik hielp natuurlijk wel, maar dat is niet zo erg als iemand anders ook gewoon hard bezig is. De tijd ging dan ook redelijk snel voorbij en het extra uurtje tot 11 uur dus ook. Daarna even niks gedaan en vervolgens weer meegereden naar Cirencester. Helaas sms'te Marilyn om 12 uur dat ze helaas niet kon komen, vanwege een aantal dingen die ze heel plotseling moest regelen. Heel erg jammer natuurlijk, want toen moest ik ineens in mijn eentje koffie gaan drinken. Daarnaast was het weer ook nog eens dramatisch. Dikke storm en regen etc. In Cirencester ben ik eerst dus maar koffie gaan drinken en daarna ben ik rond gaan lopen voor mijn kerstcadeaus. Merkte dat ik het echt leuk vond om rond te kijken en te bedenken wat iedereen leuk zou vinden etc. Uiteindelijk kon ik mijn cadeaus voor Manou en voor Papa al kopen, dus dat was in ieder geval goed! Daarna moesten we natuurlijk weer in de auto naar huis en ik moet toegeven dat ik het best wel eng vond. Het waaide echt super hard en ik vind het altijd al een beetje eng om bij Katherine in de auto te zitten. Ik vertrouw haar rijstijl niet echt en de wind maakte het er niet beter op. Gelukkig kwamen we heelhuids thuis en ben ik gelijk maar weer begonnen met het eten voorbereiden. Lekker simpel wat pasta met pesto, dus eigenlijk was het helemaal niet veel werk. Henry had die avond zijn eerste opvoering van het toneelstuk op school, dus die zou pas laat thuiskomen. Daarnaast was Matthew gewoon thuis, dus konden ze het na het eten allemaal wel zonder mij af. Ik zat dus om 7 uur weer op mijn kamer te hopen dat mijn neus niet weer helemaal dicht zou gaan zitten, want ja: Ik was nog steeds verkouden en ik mocht mijn neusspray ondertussen al niet meer gebruiken.. uiteindelijk op aanraden van Mama toch maar met mijn hoofd boven een bak dampend water gaan hangen. Je moet toch iets om van je verkoudheid af te komen!
Vandaag is het weer Vrijdag en de dag begon weer rustig. Ik kon vanochtend lekker rustig aan alles schoonmaken en rond half 10 vertrokken Matthew en Katherine samen naar de fitness. In eerste instantie vond Rafe het niet zo leuk dat zijn mama weg was en ging hij heel hard van me wegrennen door het hele huis om te kijken of zijn papa dan nog in het kantoor zat. Dit was dus gelukkig niet het geval, waardoor hij wel weer kalmeerde en gelijk besloot dat hij dan wel met de treinen wilde spelen. Ik hoefde in principe maar 1.5 uur op hem te passen, dus de tijd was wel weer snel voorbij! Daarna lekker een douche gepakt, omdat ik in de middag tenminste zeker weet dat de douche warm is. Hier had ik gelukkig ook gelijk in, maar helaas werd de douche na 5 minuten weer kouder en moest ik er weer onderuit. Ik ga dit toch ook maar weer even melden, want nu het winter wordt is het toch wel belangrijk dat ik gewoon een warme douche kan nemen lijkt me :) De rest van de dag bestond uit films kijken en me mentaal voorbereiden op vanavond. Henry heeft namelijk zijn toneelstuk op school vanavond en Katherine en Matthew gaan daar natuurlijk naartoe. Dat betekent dus dat ik de oppas ben en het wordt de eerste keer dat ik Rafe ook echt naar bed moet brengen. Ik ben heeeel benieuwd hoe dat gaat lopen. Gelukkig kan ik in mijn achterhoofd houden dat ik morgen voor een weekendje met Laurens Jan naar Londen ga! Daar heb ik echt onwijs veel zin in!
Liefs
Veel plezier samen en groet
geniet ervan