Dagje Londen en gesprekje Katherine
Hoi allemaal!
Het afgelopen weekend was echt heel erg leuk en dat wil ik graag even met jullie delen!
In eerste instantie begon het weekend helaas wel heel erg slecht op Vrijdag. We aten die avond chili (gehakt, tomaten, bonen en kruiden met rijst natuurlijk) en ik had expres al een kleine portie genomen, omdat ik er eerder als een last van mijn buik van had gekregen. Helaas pindakaas kreeg ik nog geen 10 minuten na het eten echt gigantische pijn in mijn maag en dit werd gedurende de avond alleen maar erger. Ik moest die avond oppassen en had dus zooooo'n pijn in mijn buik. Het zweet brak me echt uit en werd er helemaal rillerig van etc. Had de hele avond steken en krampen als een malle. De ontdekking die ik dus deed, was dat ik niet tegen dat eten kan. Het vervelende was dat de pijn in mijn buik niet weg was toen ik eenmaal ging slapen, dus had niet zo'n goede nacht. Best wel slechte timing als je de dag erna naar Londen gaat. De volgende ochtend kostte het me dan ook wat moeite om uit bed te komen en mijn maag deed nog steeds best wel zeer. Wel gewoon ontbeten en om kwart over 8 stond ik klaar om met Matthew mee te rijden naar Nailsworth, want ik moest en zou die dag naar Londen gaan! Het idiote was dat matthew om half 9 nog steeds niet had gezegd dat we gingen en Katherine ineens tegen me riep dat ik naar buiten moest gaan rennen omdat ze Matthew net in de auto zag stappen. Ik moest dus een sprintje trekken, want Matthew was vergeten dat ik mee wilde rijden. Uiteindelijk had ik wel gewoon de goede bus naar het station, maar het was dus een nogal raar begin van de dag. Uiteindelijk kwam ik samen met Felicia en Sanna om 11 uur aan in Londen, waar we naar de ‘Lord Mayors Parade' wilde gaan kijken. Een lange optocht door londen (weet alleen niet precies wat ze ook alweer vieren) die blijkbaar heel erg leuk zou zijn. We moesten voor Sanna een oystercard kopen en dat ging helaas niet heel erg soepel. Het was echt overmatig druk op het station en we moesten 4 keer van rij wisselen, omdat we niet bij de goede automaat stonden. Al met al duurde dit langer dan een uur (echt schandalig) en moesten we dus ineens gaan haasten om op tijd bij de parade te zijn. Ook hadden we niet eens een kaart van Londen, wat het allemaal wat lastiger maakte om op de juiste plek te komen. Nadat ik heel dapper een aantal verschillende politie agenten had aangesproken kwamen we uiteindelijk bij het startpunt van de parade uit en konden we lekker gaan kijken. De parade zelf was wat minder indrukwekkend dan ik had gedacht en duurde ook eigenlijk veel te lang, namelijk 1,5 uur. Maar Felicia vond het heel erg tof, dus zijn we ook de hele 1,5 uur gebleven. De parade was om half 3 afgelopen en toen besloten we dat we toch echt iets moesten gaan eten. We hadden allemaal rond 8 uur al ontbeten en verder niks meer gehad, dus we konden wel een goede lunch gebruiken. De keus viel op een Italiaans restaurant, waar ik lekker heb genoten van een paddenstoelen soepje. Na de lunch hebben we vervolgens eigenlijk alleen maar over Oxford street gelopen en waren we het allemaal een beetje zat. Felicia en Sanna hadden allebei nog dingen die ze wilden kopen, dus daar hebben we nog wel naar gezocht, maar wilde niet echt lukken. Ik merkte echt dat het voor mij wel genoeg was geweest. Op deze manier lijkt de dag natuurlijk heel erg kort, maar ik was er wel echt van aan het genieten. Misschien komt het doordat ik hier nu zo afgelegen woon dat ik het echt heerlijk vind om door zo'n grote stad te lopen met zoveel mensen etc. Er hangt echt een bepaalde goede sfeer in Londen. Uiteindelijk ben ik rond half 6 alleen terug gegaan naar het station om de trein naar huis te pakken. Felicia en Sanna hadden met zijn tweeën een hostel geboekt om de nacht in Londen te blijven en uit te gaan etc. Dit had ik expres dus niet gedaan, omdat ik het niet echt zag zitten om met die twee uit te gaan. Felicia wilde ook heel graag met één of andere jongen afspreken en hun voornaamste plan was om heel erg dronken te worden. Niet de juiste types voor mij om mee uit te gaan. Ook voelde ik me nog steeds niet heel erg top vanwege mijn buik, dus het was voor mij de goede beslissing om lekker naar huis te gaan. Katherine haalde me op bij het treinstation in Stroud en om 8 uur zat ik weer lekker op mijn kamer. Al met al had ik er echt super van genoten en ik wil ook echt proberen om het vaker te gaan doen. Het is echt de moeite waard, zelfs al is het maar voor 1 dagje.
Op Zondag ben ik vervolgens 's ochtends vroeg weer vertrokken naar Cheltenham. Ik besefte me ineens dat ik in totaal 5,5 uur gereisd heb, om 4 uurtjes bij Laurens Jan te zijn, maar dat is het toch zeker wel waard die ene keer in de week! We hebben vooral rustig aan gedaan en gerelaxt :) Ook voelde hij zich niet zo lekker, dus we hebben gewoon maar een filmpje gekeken. Na de lange terugreis (die dit keer compleet in het donker was) heb ik nog lekker even tv gekeken en een interessant gesprek gehad met Felicia. Die wilde natuurlijk heel graag over het nachtje/uitgaan in Londen vertellen, maar ze kwam ook ineens met dat ze een paar irritaties had met Sanna. Zoals jullie al hadden gelezen had ik vanaf het begin al dat het niet bijzonder goed klikte met Sanna, maar Felicia leek helemaal fan van haar (nu alleen dus niet meer). Ik had gewoon het gevoel dat er nooit echt een gesprek op gang kwam tussen ons en dat we gewoon heel verschillend waren en nu kreeg Felicia een beetje dezelfde gevoelens. Feit blijft wel dat ik niet lekker samen met Felicia over Sanna wilde gaan roddelen, dus ik heb gewoon maar aangegeven dat ik toch al van plan was om het wat meer van Sanna af te laten hangen of ze opnieuw wat met mij wilde gaan doen en ik denk dat Felicia ook deze instelling aan gaat nemen. Voor mezelf kan ik het echt wel verantwoorden, omdat ik echt geprobeerd heb om het gezellig met haar te hebben, maar met sommige mensen komt het gewoon niet op gang. En als Sanna graag nog een keer wat met mij wil gaan doen ga ik dat ook zeker wel doen, maar gewoon op een lager pitje. Voor mij was het goed om dit even uitgesproken te hebben en daarna kon ik lekker gaan slapen. Dat slapen wilde helaas niet echt lukken, omdat ik toch een beetje in mijn hoofd zat met de extra schoonmaakklussen die Katherine me afgelopen week gegeven had. Uiteindelijk besloot ik om dat in de ochtend maar even aan te gaan kaarten.
Vanochtend was verder lekker standaard. Ik was de hele ochtend moed aan het verzamelen om over het schoonmaken te beginnen en toen Rafe eenmaal bij de Playgroup was ben ik erover begonnen. Het enige wat ik wilde zeggen was dat ik me afgelopen week toch een beetje een schoonmaakster voelde toen ik met een tandenborstel 1.5 uur lang raamkozijnen schoon had staan boenen. Ik wilde gewoon even kwijt dat het soms lastig voor mij is dat ik extra schoonmaakdingen te doen krijg, omdat ik niet kan helpen met Rafe. Helaas was Katherine haar boodschap dat ze helemaal niet vond dat ze teveel van me vroeg qua schoonmaken en dat ze me nooit vroeg om echt hele zware dingen te doen. Ook zei ze dat ze in de avond bijvoorbeeld ook flexibel was naar mij toe qua uren en dat ik dan dus ook flexibel moest zijn in de dingen waarmee ik haar hielp. We waren het dus niet helemaal eens en ik moet eerlijk bekennen dat ik dit heel erg lastig vond. Ik wilde namelijk ook niet dat ze me een zeikerd ging vinden etc. uiteindelijk heb ik wel duidelijk geprobeerd te maken dat ik het echt wel prima vind hoe het nu gaat, maar dat ik gewoon een beetje met die extra klussen in mijn hoofd zat. Uiteindelijk werd er ook nog even genoemd dat we het wel moeten blijven proberen met Rafe en ze zei ook dat ik die extra klussen alleen maar krijg, omdat het dus niet werkt met Rafe. Dit is iets wat ik soms wel lastig vind, en ik denk dat het goed is dat ik er even over begonnen ben.
Al met al was dit dus wel een goed gesprek, maar voor mij ook een heel lastig gesprek. Ik vind dit soort dingen heel erg moeilijk om lost te laten en ik ben dan altijd bang dat anderen me een zeikerd vinden of iets in die richting. Goed leer momentje dus. Nu weet ik dat Katherine bepaalde dingen van mij verwacht en dat is goed. Wat ik wel hoop is dat ik goed genoeg duidelijk heb gemaakt dat ik heus wel tevreden ben, maar denk dat dat wel goed zit. Ik blijf maar lekker tegen mezelf zeggen dat zij dit waarschijnlijk vanmiddag al weer vergeten is, en dat het soms gewoon goed is om even elkaars standpunt duidelijk te hebben.
Over een uurtje ga ik lekker naar Stroud om te lunchen en even een tandarts te zoeken. Kijken of het mogelijk is om hier even een controle te krijgen etc. en lekker het gesprek van vanochtend te vergeten! :)
goed op papier gezet Meer
(L)
Prima aanpak om jezelf naar anderen te verhelderen!
En zo te lezen levert het je wel wat op.
Liefs